Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Πρώτος γύρος αιτήσεων.

Η επιλογή των θέσεων για το easa ειναι αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό χωρίσαμε τους υποψήφιους σε γκρούπ ανάλογα με το έτος φοίτησης και την περιοχή, κριτήρια που μας φαίνονται αρκετά αντικειμενικά, καθώς κανείς δεν μπορεί να πεί οτι δεν ειναι από εδω αλλά ειναι από εκει, ούτε οτι δεν φοιτά σε αυτό το έτος αλλά σε εκείνο.

Γιατί δώσαμε έμφαση σε αυτά τα κριτήρια; 

Τόπος: 
Ιδανικό για εμάς θα ήταν το Μετσόβειο να μειοψηφεί έναντι του συνόλου των Ελληνικών ιδρυμάτων στην επιλογή. Δυστυχώς όμως είχαμε αιτήσεις μόνο από τα δύο μεγάλα Πολυτεχνικά ιδρύματα, το Μετσόβειο και το Αριστοτέλειο. Οπότε η επιλογή θα γίνει από αυτά.

Προσπαθήσαμε φετος να γίνει μια έντονη διαφήμιση του EASA σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για το λόγο αυτό: 

_Δημιουργήθηκε αυτό το site (easagr.blogspot.com)
_Δημιουργήθηκε το κοινό e-mail.
_Δημοσιεύθηκαν το site και το e-mail σε όσα περισσότερα διαδικτυακά μέρη μπορούσαμε 
_Οργανώθηκε συζήτηση στη σχολή ΕΜΠ
_Διαφημίστηκε η συζήτηση- και το easa - με poster και μικρό installation στο ΕΜΠ.

Αυτά δεν ήταν αρκετά. Από εδώ και πέρα και εφόσον οι υποδομές υπαρχουν θα προσπαθήσουμε να επιδιώξουμε την επικοινωνία με τις υπόλοιπες αρχιτεκτονικές σχολές της Ελλάδας. Ζητάμε από τώρα όσους έχουν συνδέσμους σε αυτές να μας βοηθήσουν να βρούμε πρόσωπα να επικοινωνούμε ή άλλα μέσα επικοινωνίας, όπως forum, sites, groups κτλ. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε και στο μέλλον.

Έτος φοίτησης:
Την περασμένη χρονιά παρατηρήθηκε το φαινόμενο να συμμετέχει στο EASA μια αποστολή οπού όλοι ήμασταν καινούριοι στο θεσμό και μεγαλύτεροι από το 3ο έτος. Καθώς τα χρονικά όρια για τους προηγούμενους nc's ήταν ιδιαίτερα στενά (έφευγαν για μεταπτυχιακά κτλ), η επιλογή των επόμενων nc's εγινε επό εμας. Δηλαδή από άτομα με μειωμένη εμπειρία και παρουσία στο θεσμό. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί κάποιες καθυστερήσεις στα εξής θέματα:

_Δεν εμφανίζονται ελληνικά  workshops καθώς ατομα που συμμετέχουν πρώτη φορά δεν είναι σε θέση να προτείνουν workshop. Περσι δεν υπήρχε ελληνικό workshop (*). Ουτε φέτος.

_Δεν υπάρχει νέα γενιά εξοικιωμένων ατόμων που να προλάβουν να οικειοποιηθούν το θεσμό και να συμμετέχουν ενεργά είτε με workshop είτε συμετέχοντας στις διαδικασίες του incm φέτος. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος συμμετέχων μικρός σε ηλικία που να έχει ήδη έρθει μια φορά και να ξέρουμε οτι ενδιαφέρεται να συμμετέχει ξανά.

Η ιδανική κατάσταση για κάθε αποστολή είναι να περιλαμβάνει μια μίξη απο παλιούς και νέους participants, tutors και helpers (που δεν προσμετρώνται στα άτομα).

Για αυτό το λόγο, φέτος: 

_Θα δωθεί μεγάλη προτεραιότητα στους νεαρότερους σε έτος φοίτησης, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε βασεις για το μέλλον. 

_Oι έχοντες εμπειρία σε incm θα είναι 2, ωστε να αλληλοκαλύπτονται. Επίσης απολογούμαστε που δεν γίναμε tutors διοτι είναι φοβερά δύσκολο να συνδυασεις πρώτη χρονιά nc, και tutoring.

Με την παραπάνω λογική λοιπόν ανακοινώνουμε: 

Τις 4 από τις 6 θέσεις του πρώτου γύρου παίρνουν οι: 

[ 2 nc - Βογιατζάκη Δήμητρα, Γκολέμη Χρυσή* ] και οι 

Εύα Κουτουλάκη,  Μάνος Χατζηνικολάου

φοιτητές του δεύτερου έτους ΕΜΠ.

Οι άλλες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν μετά από κλήρωση στα εξής δύο group:

[Εύα Μαγνήσαλη, Κατερίνα Αντωνιάδη, Μαρία Σταματοπούλου

φοιτήτριες του τεταρτου έτους ΕΜΠ 

και των:

[ Αθηνά Ριζοπούλου, Ρένια Χατζηγεωργίου ]

φοιτήτριες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

! Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, μετά απο συννενόηση, ωστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παρόντες για να διασφαλίσουν την αξιοπιστία. 

Ξέρουμε οτι οι μέρες είναι δύσκολες αλλά οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν πριν τις 7 Απριλίου στους διοργανωτές.


Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, υπάρχει η δυνατότητα να διεκηκήσουμε περισσότερες θέσεις στο δεύτερο γύρο. Σε περίπτωση που πάρουμε επιπλέον θέσεις θα ξαναγίνει κλήρωση.

Οσοι δέν είδατε εδώ τα ονόματά σας, θαεπικοινωνήσουμε με προσωπικό e-mail.

Να ενημερώσω όλους πως μετά απο ερώτηση που κάναμε στους διοργανωτές, υπάρχει η δυνατότητα, όποιος δεν επιλεγεί ως participant να έρθει στο easa ως helper

Οι helpers συμμετέχουν στο θεσμό και έχουν μια ευκαιρία να δουν απο κοντά τί συμβαίνει προσφέροντας βοήθεια στους διοργανωτές. Αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε μεγαλύτερα παιδιά που είχαν κάποια εμπειρία σε αντίστοιχες διεθνείς συγκεντρώσεις και δεν καίγονται υποχρεωτικά να συμμετέχουν σε εργαστήρια. Περισσότερες πληροφορίες σε περίπτωση πυο κάποιος ενδιαφέρεται.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω οτι επειδή οι εκθέσεις σας ηταν πολύ καλές εισηγηθήκαμε τη δημιουργία ενός booklet με ολες τις εκθέσεις που πήραμε, ανεξάρτητα με το αν θα μπουν στο quota. To booklet αυτό θα το στείλουμε στους διοργανωτές, οι οποίοι χαρηκαν πολύ με την ιδέα και θα την προωθήσουν και στις υπόλοιπες χώρες.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.

*υπήρχε ευτυχώς για όλους μας η Ευτυχία που συμμετείχε ως tutor στο re-pose.
2* συμμετοχή στο incm 09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου